U ontving een toewijzingsbericht: wat nu?

12 mei 2022

Toewijzingsbericht

Hebt u tussen 7 en 31 maart uw kind aangemeld voor het 1e leerjaar A (1A)? Dan kreeg u een toewijzingsbericht met alle informatie over de inschrijving via e-mail of brief. U kreeg het bericht ook via het ‘Postvak In’ in uw aanmeldingsdossier. 

Er zijn drie mogelijkheden:

  • Uw kind heeft een plaats in de school van 1e keuze: contacteer de school en schrijf uw kind in tussen 13 mei en 7 juni.
  • Uw kind heeft een plaats in een school van 2e, 3e, 4e … keuze: contacteer de school en schrijf uw kind in tussen 13 mei en 7 juni. Daarnaast kan u uw kind op de wachtlijst van de scholen van hogere keuze laten plaatsen. Contacteer daarvoor ook de school tussen 13 mei en 7 juni.
  • Uw kind heeft geen plaats: u kan uw kind op de wachtlijst van alle gekozen scholen laten plaatsen. Contacteer hiervoor de school tussen 13 mei en 7 juni.

Opgelet! Contacteer zeker de school of scholen tussen 13 mei en 7 juni. Doet u dat niet, dan verliest u de gereserveerde plaats!

 

U bent vergeten aanmelden voor 1A?

U wilt uw kind inschrijven in 1A voor het schooljaar 2022-2023, maar u bent het vergeten aan te melden? Inschrijven kan nog tijdens de vrije inschrijvingsperiode, vanaf 13 juni. Vanaf 10 juni vindt u op inschrijveninbrussel.be een overzicht van de vrije plaatsen.

 

Inschrijven in 1B of in een hoger leerjaar?

Wilt u uw kind inschrijven in 1B of in een hoger leerjaar (2e, 3e, 4e, 5e, 6e of 7e jaar)? Vind hier alle informatie.

 

Meer info over het verdere verloop van de inschrijvingen?

Lees aandachtig de informatie op de website en bekijk het informatieve filmpje over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure.